Familjeföretaget som reste sig ur askan

Bakom det Motalabördiga företaget Mixum AB med varumärket Bröderna Franzén står vi – bröderna Magnus och Matts Franzén. Historien bakom företaget tog sin början redan på 1970-talet då vår far, Karl-Erik Franzén, startade ett hönseri. 1984 bestämde vi oss, tillsammans med vår äldre broder Mårten, att själva starta ett hönseri, och fem år senare gick vi samman under företagsnamnet Mixum. Erfarenheterna vi samlat på oss från hönserierna och äggindustrin tog vi till vara på, och än idag är en av våra viktigaste produkter just ägg – nämligen kokta skalade ägg. Med tiden utökade vi vårt sortiment med tillberedning av pasta och majonnäs- och rotfruktsbaserade sallader samt smörgåstårtor.


Branden

Men så en gråmulen söndagkväll i november 2009 totalförstördes allt vi byggt upp efter att en häftig brand spridit sig inne i fabriken. Ett livsverk låg i aska. Men tack vare snälla branschkollegor fick vi möjlighet att återuppta produktionen bara någon vecka senare i lånade lokaler.


Mixum idag

Knappt ett år senare, i oktober 2010, stod fabriken åter inflyttningsklar på den tidigare adressen Turbinvägen 18 och där sker all vår guldkantade tillverkning idag. Sedan dess har vi utökat vårt sortiment ytterligare med allehanda typer av färdigmat, bland annat pajer och husmanskost.
Vad som blir nästa smaksuccé låter vi framtiden utvisa, men säkert är att kreativiteten inte saknas hos Bröderna Franzén!

Våra kunder finns såväl inom hotell-, restaurang- och cateringnäringen som inom livsmedelsindustrin och direkt till din lokala matbutik.